Fiskekompisar

By Jens Asplund

Micke

Fiskegalen halvskåning från Veberöd som är min “Vapenbroder” i det mesta fisket. Energisk och alltid sugen på fiske eller som han själv skulle uttrycka det – fiske är nödvändigt annars mår jag inte bra :-)

Envis och målmedveten och vi har haft fisket som gemensam nämnare sen vi gjorde lumpen ihop för 20 år sedan.

Har precis som jag själv en kärlek för fiske efter “Predatorer”. Lyckats ta några riktigt fina fiskar och stabila PB… ständigt en tävlan inbördes med en stor glimt i ögat… den förste att glädjas för någon annans fiskelycka. Micke och jag har tillsammans haft 2 båtar  men nu har vi var sin Gäddracer samt Micke har en Big Fish 600 som möjliggör fiske på mer öppet hav. Grym på att “fixa” o modifiera saker och en trygghet om grejer strular…. Som sagt min “VAPENBRODER” ;-)

Andie

Mickes bror … Fiskar inte lika mycket även om han gärna skulle vilja :-) tror jag ??!!  Andie har en förmåga att vara ruskigt effektiv och bara nöta på…har ALLTID betet i vattnet och tar säkert en och annan bonusfisk just för att han är så seg :-) Andie har lyckats pricka in riktiga kanonfiskar de gånger han varit med i Norge… hälleflundra 60+ och katt på 12+ osv

 

 

Brian

Nytillkommen i gänget gällande fisket… Kvalade in till att hänga med till Norge nu seneast genom att stå under Blekinge Gäddfestival 2010 med ett kanonhumör hela tiden trots ett fångstfacit på 0 landade fiskar och endast en virvel på två långa dagar… Imponerande :-) Spöade skiten ur både Micke o Mig i Norge när han fullkomligt öste upp hälleflundror under veckan och svarade för bedriften att på sina 3 första dagar konstant höja sitt PB på hälleflundra enl följande 14.5, 27, 41 kg med att brett leende och komentaren DET HÄR ÄR LIVET… en otroligt hjälpsam och ödmjuk kille som kommer att hänga med på fler resor.

 

Conny

Svågern :-) säjer väl allt… nå skämt osido… Conny fiskar inte så varierat men växlar mellan gösfiske i Västersjön hemmavid med att njuta av Norgefiske… har haft det trögt med riktigt bra fiskar o storlek. Lyckade dock bra med ett riktigt fint PB på Torsk när vi var på Söröya 2010 samt spräckte äntligen som förbannelse på “småflundror” modell frimärke lämnade han bakom sig med en trippel fiskar mellan 14-16 kg… En riktig “spjuver” som har mycket skit för sig i båten och som ständigt har fokus på att hålla humöret uppe på övriga deltagare.. STORMFÅGLARNAS skräck efter Söröya 2010 :-)

 

Magnus
image

Härlig spillevink som snöat in på gäddfiske.. Alltid med ett garv och ett skämt. Stämningen är alltid hög i båten när vi fiskar ihop… Saknar den lite större fisken, men segar på och snart kommer den att sitta där ;-)

TOBBE

En “turbo” maskin som alltid är i maxläge… Hinner tyvärr inte alltid hänga med men njuter som bara den när han hänger med på lite fiske.. Har ärvt “lite” av sin fars förmåga att få fisk. Gillar gäddfiske o väntar på damerna av storlek ;-)
image